BMX Freestyle Szakági tájékoztató és OQS

Tisztelt BMX Freestyle Szakág!

Tisztelt Csapatvezetők, Egyesületi Vezetők!

 

Szeretnénk tájékoztatni Titeket néhány dologról.

Mint tudjátok az idei év első felében május 16-19. között Sanghajban és június 20-23. között Budapesten kerülnek megrendezésre az Olympic Qualifier Series (OQS) versenyek. Erre a sorozatra Magyarország egy indulási kvótával rendelkezik. 1 fő versenyzőt és 1 fő tartalékos versenyzőt nevezhetünk.
Versenyzőnek Kempf Zoltán kerül nevezésre, tartalék versenyzőnek pedig Ujváry Zoltán.
Női versenyzőt nem tudtunk nevezni.

A Budapesti szervezésű verseny a szakágunknak is fog többféle lehetőséget is biztosítani, ezek azonban még egyeztetés alatt vannak. Amint konkrétumokról is be tudunk számolni, értesíteni fogunk Titeket. Plusz, reményeink szerint ezekbe minél többeteket szeretnénk bevonni is.

Az idei évben az olimpia és kvalifikációs sorozat miatt a felnőtt park válogatott szerződések újratárgyalásaira a Budapesti kvalifikációs sorozat után kerül sor. Így meghosszabbított megállapodással a jelenlegi válogatott szerződések maradnak érvényben. Így a felnőtt park válogatott az év első felében továbbra is:

Kempf Zoltán, Ujváry Zoltán, Ficsor Kornél, Náhlik Péter

A flatland és junior válogatott tagjaival februárban történnek meg a megállapodások a 2024-es szezonra.

Szeretnélek tájékoztatni Titeket, hogy felkértünk a válogatottal dolgozó szakmai stábba egy új edzőt, Nagy Dánielt, aki mostantól hivatalosan is a park válogatott csapat egyik edzője.  

Az idei évben is tervezünk junior kupa sorozatot, C1-es magyar kupasorozatot, valamint országos bajnokságot parkban és flatlandben is. Terv szerint az első C1-es Magyar Kupa április 27-én kerül megrendezésre Debrecenben. Lesz pro, junior és amatőr kategória is.
Tervezünk edzőképzést is, ennek a megszervezésének az előkészületei is megkezdődtek, remélhetőleg a konkrétumokról is minél hamarabb tudunk értesíteni Titeket.     

Hamarosan értesítünk Titeket egy szakági megbeszélés időpontjáról is.

BMX Freestyle parkban a szakági tanács választáson a jelölések száma nem érte el az elnökség által meghatározott minimum számot. Így túl kevés jelölés miatt a szakági tanácsot a 2024-es évre az MKSZ nem tudja megalapítani.

Ezért az elnökség megjelölt egy szakági képviselőt, Szabó Jánost.

 

Sikeres felkészülést és évet mindannyiunknak,

További szép napot kívánok Nektek,

Város Viktória
szakmai alelnők

 

 

Pár kiegészítés a hivatalos levélhez

Az Olympic Qualifier Series (OQS) olyasmi rendezvény mint a WUG ami volt itt 2019-ben Budapesten, csak szorozd be sokkal. Akkor a break és a BMX mint bemutató sport volt prezentálva az olimpiai bizottságnak, hogy ilyen lesz egy verseny az Olimpián. Most pedig 4 teljes jogú hivatalos olimpiai sport (BMX, gördeszka, break, falmászás) férfi és női versenyzőinek ez a legutolsó lehetősége hogy kijussanak az olimpiára. Vagyis ezekből a sportokból itt lesz mindenki aki indulni akar az olimpián.

                                                                 WUG 2019 Budapest

Az Olympic Qualifier Series (OQS) versenysorozat két versenyből fog állni. Az első foruló 2024 május 16-19 Shanghaj - Kína, a második pedig 2024 június 20-23 Budapest. Kémeim jelentése szerint az olimpiai bizottság a magyar és a kínai szervezők jövőhéten már Budapesten lesznek terepszemlén, hogy megtekítsék a budapesti helyszint.

Ki, mikor, miért?

A versenykiírsban le van írva pontosan minden, de összefoglalom

24 versenyző indulhat a versenysorozatban, UCI ranglista alapján van meghatározva, hogy melyik ország mennyi versenyzőt delegálhat. December 5-e volt a pontok lezárásának a vágső dátuma. Vagyis ahogyan december 5-állt az ország világranglista annak alapján lett meghatározva ki mennyi versenyzőt indithat. December 5-én magyarország a 15 helyen állt, de mivel a rendező ország is indíthat 1-1 versenyzőt így Magyarország és Kína is indulhat.
December 5-én Kempf Zoli 34. Ujváry Zoli 35. helyen állt a világranglistán. Ennek fényében Kepf Zoli lesz a logikus induló és tartalék versenyző pedig Ujváry Zoli. Mindkettőjüket (1+1) viszik Shanghajba, rendező orszégként pedig szerintem ez nem is a MKSZ költségvetéséből hanem szerintem vagy az olimpiai keret/olimpiai bizottság vagy a verseny rendezés költségeihez lesz ez odatolva. Mondjuk egy több milliárdos rendezvénynél (a WUG 2019-ben 3,6 millárdba kerűlt), egy ilyen 1-2 milliós tétel, nem igen fog problémát okozni szerintem.

 

Ha bármi mást megtudok azonnal jelzem

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."