Olimpiai kvalifikációs sorozat

Eddig három nagy nemzetközi BMX-es rendezvény lett megtartva Magyarországon. Ebből sokan nem emlékeztek az 1992-es budapesti világbajnokságra, de a 2017-es FISE és a 2019-es WUG. De most egy még nagyobb rendezvény jön Budapestre, ez pedig az Olimpiai Kvalifikációs versenysorozat. Az első állomás Sanghaj 2024. május 16-19. a második Budapest (Ludovika Campus) június 20-23.

Egy apró ám nagyon fontos kitérő: Könyörgöm mindenki, akinek van valami kapcsolata ismerőse, akit tud abban segíteni, hogy most ne legyen senki balf*sz és ne csak egy látvány pálya, egy nagyon látványos versennyel legyen megtartva, hanem ez a pálya itt is maradjon, mert különben nem sok értelme van egy ilyen versenyt megint megtartani sok-sok milliárd forintért. A FISE 700 millió a WUG 3,6 milliárd forintba került) Ha nem marad a pálya akkor inkább, meg se tartsák a versenyt. Kell egy ilyen pálya a hazai sportolóknak, hogy a világ élvonalához tarozhassanak, hogy egyáltalán legyen mit keresnünk egy világversenyen.

Ez lesz az utolsó verseny, ahol még helyet lehet szerezni az olimpiára. Addigra remélhetőleg kiderül, hogy már melyik országok kaptak kvótát.

És akkor most egy kis Google translate a hivatalos közleménnyel:

 

Sanghaj és Budapest a sportot a városi kultúrával ötvöző új, fesztivál jellegű rendezvénysorozat, az olimpiai selejtezősorozat házigazdája. Ezt a döntést ma, október 12-én megerősítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete. A 2024-es párizsi olimpiát megelőző időszakban zajló kétrészes sorozat fontos lépés lesz annak meghatározásában, hogy mely sportolók kvalifikálják magukat a 2024-es párizsi versenyre BMX-freestyle-ben, break-ben, gördeszkában és sportmászásban.

Az Olimpiai Qualifier Series, amely az Olimpiai Agenda 2020+5 egyik kulcsfontosságú projektje , a sorozatban részt vevő négy sportág legjobb sportolóit hozza össze pezsgő fesztiválszerű légkörben egyetlen városi parkban. Ezek a négy napon át tartó kompakt rendezvények a sport, a művészet, a zene és a kultúra magával ragadó olimpiai élményét kínálják a rajongóknak. A sorozat sanghaji állomása a Huangpu folyóparton lesz 2024. május 16. és 19. között, míg a budapesti esemény a Ludovika Campuson lesz 2024. június 20. és 23. között. A sorozat budapesti befejezése egybeesik az Olimpiai Nappal. Az Olimpiai Mozgalom minden év június 23-án megrendezésre kerülő ünnepe, amely jövőre egyben a sportolók 2024-es párizsi kvalifikációs időszakának végét is jelenti.

Az olimpiai selejtezősorozat jelentős mérföldkő lesz a sportolók Párizs 2024 felé vezető útjában, a BMX freestyle, bréking, gördeszka és sportmászás végső kvalifikációs szakaszaként. A 2024-es párizsi kvalifikációs kvóták legalább felét ezekben a sportágakban az olimpiai kvalifikációs sorozatban osztják ki, és 464 sportoló indul.

 

Thomas Bach NOB-elnök így nyilatkozott: "Az olimpiai selejtezősorozat izgalmas utat kínál a sportolóknak a 2024-es Párizsba való kvalifikációhoz. Élénk nagyvárosokban mutathatják meg tudásukat szenvedélyes tömegek előtt. Sanghaj és Budapest tökéletesen illeszkedik a koncepcióhoz. Az olimpiai selejtezősorozat ideális háttereként szolgál az olimpiai mozgalom izgalmas új fejezetéhez.A sorozat felejthetetlen olimpiai élményt ígér mind a sportolóknak, mind a szurkolóknak, az olimpiai nap lezárása pedig különleges ünneplést ad a sorozatnak. ”

Bach elnök így folytatta: „Ez az olimpiai kvalifikációs eseménysorozat kulcsfontosságú mérföldkövet jelent az olimpiai játékokhoz vezető út javításában és népszerűsítésében. E négy sportág legjobb sportolóinak ikonikus városi környezetben való összehozásával arra törekszünk, hogy nagyobb láthatóságot biztosítsunk számukra, és kiemeljük a párizsi úton elért figyelemre méltó eredményeiket.”

A NOB szorosan együttműködik a négy partner nemzetközi szövetséggel az olimpiai kvalifikációs sorozat lebonyolítása érdekében – a Nemzetközi Sportmászó Szövetség (IFSC), az Union Cycliste Internationale (UCI), a Táncsport Világszövetség (WDSF) és a World Skate –, amelyek továbbra is felelősséget vállalnak. versenyeik lebonyolításáért.

Xie Dong, Sanghaj alpolgármestere így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy 2024-ben Sanghajban rendezhetjük meg az olimpiai selejtezősorozatot. Ez egy figyelemre méltó lehetőség városunk számára, amely gazdag sporttörténetéről és tehetségeiről, növekvő iparágáról és erős sporthangulatáról ismert. ahogy arra törekszik, hogy világhírű sportvárossá építse magát. Az esemény a mi szeretett Huangpu folyó partján kerül megrendezésre, és a legtehetségesebb sportolók energiájával kelti életre a környező táj szépségét. Ez a fiatalos és városi atmoszférájáról ünnepelt elsőrangú esemény kétségtelenül fellobbantja a kínai fiatalok BMX, bréking, gördeszka és sportmászás iránti szenvedélyét.”

Fürjes Balázs, a Budapesti Helyi Szervező Bizottság társelnöke elmondta: „Budapest, az úttörő város nagy megtiszteltetés, hogy 2024-ben egy lendületes városi fesztiválon összehozza az olimpiai sportok új generációját. Ismét készek leszünk a házigazdákra a világ legjobb városi sportolói a nagysikerű és trendeket meghatározó Budapest 2019 World Urban Games nyomán. Örülünk annak is, hogy együtt ünnepelhetjük az Olimpiai Napot, alig több mint egy hónappal a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok Nyitóünnepsége előtt. Mint mindig, most is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legjobbat nyújtsuk a magyar fővárosban, kedves vendéglátók maradjunk, és hozzájáruljunk a fejlődéshez. olimpiai sportágakról.”

Jake Ilardi amerikai gördeszkás a 2024-es párizsi olimpiai kvalifikációs sorozat sajátos természetéről így nyilatkozott: "Úgy gondolom, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozat egyedülálló élmény lesz, mert általában, amikor kvalifikálunk, az csak gördeszka. szerintem jó lesz egy kis szünetet tartani a versenyben, nézni a többi sportolót, megnézni, hogyan készülnek, megnézni, mit hoznak az asztalra. Jó idő lesz, és azt hiszem, Párizs előfutára lesz. 2024, ízelítőt adva nekünk az elkövetkezőkből."

Anja Kohler brazil sportmászó az olimpiai kvalifikációs sorozatról szólva így nyilatkozott: „Mindig szeretem, ha különböző sportágak képviseltetik magukat ugyanazon az eseményen, mert akkor különböző sportágakat nézhetsz, nagyszerű sport pillanatokat élhetsz át, és sok új emberrel ismerkedhetsz meg. Ez csak egy újabb motiváció, hogy az olimpiai selejtezősorozatban való részvételért drukkoljak. Nagy feszültség lesz, mert mindenki kvalifikálni akar, ugyanakkor sok öröm és nagyszerű sport pillanatok lesznek."

Anthony Jean-jean, a francia BMX freestyler a sorozatban várható hangulatról beszélve megjegyezte: "Úgy gondolom, hogy nagyon szép hangulatra számíthatunk, mint mindig a mi sportágunkban. Mindig jó hangulat és jó hangulat uralkodik a sportolók között. a nyilvánossággal való interakció jó lesz. Mind a sportolók, mind a közvélemény tisztában lesz azzal, hogy mi forog kockán. [Sok nyomás és következménye lesz] minden nemzetre, amelynek minden tőlük telhetőt meg kell adnia a kvóta reményében helyet, szóval ez egy nagyszerű pillanat és nagyszerű versenyek várják a Párizs 2024-re való felkészülést."

A Koreai Köztársaságból származó B-lány, Yell megosztva az olimpiai kvalifikációs sorozat izgalmát: "Az olimpiai kvalifikációs sorozat nagyon izgalmas számomra. Ez az utolsó lövés, a döntő ütés, az utolsó lövés közvetlenül a zsongás előtt. ez a feszültség pillanata az eddig elért eredmények és aközött, amiről álmodozik... Varázslatos hangulat lesz!"

Az olimpiai kvalifikációs sorozat hozzájárul a játékokhoz vezető út folyamatos fejlődéséhez. A városi sportoknak a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon és a 2018-as Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokon való sikeres részvételére épít, ahol ezek a dinamikus sportágak a városi parkokban szerepeltek. A városi park koncepciója a jövő évi olimpiai játékokon újra életre kel Párizs szívében, a Place de la Concorde-on. Az olimpiai selejtezősorozat előzetest nyújt a párizsi nézőkre váró felvillanyozó élményről.

 

Az eredeti cikk

https://olympics.com/en/news/ioc-unveils-hosts-dates-olympic-qualifier-series-bmx-freestyle-breaking-skateboarding-climbing

 

 

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."