Eb, Ob, kvóta, MKSZ

Hamarosan jön a BMX Eb (augusztus 11. Németország), amire neveznie kell a szövetségnek a versenyzőket.  A 2021-es Eb-re minden ország 2(+1) versenyzőt küldhetett, valószinűleg idén is ez lesz. A plusz 1-re ez a megoldás: Minden ország 2 versenyzőt nevezhet a férfi és a női kategóriában, ha van még hely (max 30) , akkor max. 3 versenyzőt. Természetesen ezt sem kommunikálja sehol a szövetség, sem bringasport oldalon sem a fb-oldalukon sem tudtommal az egyesületek felé sem. Mondjuk, azon az oldalon, ahol a Világkupa verseny nevét sem tudják leírni rendesen, majdhogynem teljesen felesleges leírni bármit.   
 
Ezt a levelet 2021.októberben tettem ki az oldalra, amiben többek között ez állt:
 
Hamarosan elkészül és még idén kihirdetésre kerülnek a válogatási elvek és a válogatottsági feltételek. A válogatókat jövő év elején megtartjuk és a 2022-es versenyszezont időben meg tudjuk kezdeni csapatként a frissen felállt válogatottal. Célunk, hogy mindegyik érintett sportoló ehhez is és addig is egyforma esélyeket kapjon. 
Bármi kérdésetek van, keressetek minket. 
Szép napot Nektek,
Város Viktória 
MKSZ szakmai alelnök 
 
Most 2022 július van, és se válogatási elvek, se válogatottsági feltételek, se év elején megtartott válogató, se kihirdetett válogatott keret. Kérdem én, hogy mi a francot is csináltak ott a vezetőségben 8 hónapja? Vagy ez is olyan mint egy gyerek születése, amire 9 hónapot kell várni?
 
Bármi kérdésetek van, keressetek minket. 
 
Én kerestem, és kérdeztem, de 43 napja nem válaszolnak a kérdésekre. De nem csak én kerestem, hanem Hegedűs János is, aki a szakági tanács tagja, és ezt a levelet írta egy hete Város Viktória szakmai alelnöknek.
 
 
Tisztelt Címzettek !
Sajnálattal tapasztaltam, hogy a Szövetség április 22.i döntése után a tagegyesületek által jelölt és vezetőség által megválasztott szakági tanácstagok a mai napig nem kapták meg a megbízóleveleiket, így érdemi munkát nem tudnak végezni.
Számos kérdéssel keresnek meg azonban minket, amelyekre választ nem tudunk adni így megkérdőjelezhető az a tisztség amelyre a jelölést kaptuk és elfogadtuk azt. 
Mivel az év fele eltelt már így nagyon nehéz véleményem szerint az idei évre már érdemi előrelépést várni ehhez mindenképpen az információk megosztására lenne szükségünk, a megfelelő személyekhez történő továbbításra.
-Az idei évben részt vettek versenyzőink telt házas világkupa futamon, ahol szép eredményeket értünk el de erről tájékoztatás nem jelent meg így versenyzőink sikerei nem ismeretesek a nagyközönség számára. teljesen üres lelátókkal látható ugyan esemény publikálva más sportágakról de nem szeretnék erre külön kitérni mivel megadom a tiszteletet más sportolók teljesítménye felé, azonban elgondolkodtató, miért nem a teltházas fiatalokat is megmozdító nagy nézettségű eseményekre koncentrálunk.
-Válogatott tagság  a mai napig nem egyértelmű és a jelöltség feltételei továbbra sem publikálhatók a hazai versenyzőink felé. / válogatottért felelős személy kilétéről információnk nincs /
-Az idei évben tervezhetünk-e magyar versenyzőt nemzetközi versenyeken indítani illetve ezek költségeit ki állja?
-2 Országos bajnokság szerepel a versenynaptárban de bővebben ezekről sincs információnk / mondjuk ez előrelépés mivel eddig verseny se volt de mind a 2 OB / pontazonosságnál hogyan hirdetünk országos bajnokot, kik lesznek a zsűrik  ? 
- Utánpótlásneveléssel kapcsolatban jeleznénk , hogy dolgozunk egy lehetőségen viszont erre mindenképpen szakági keretre van szükségünk amely előre lendíti a versenyzői létszámot, a liszenszel rendelkezők számát, segít az egyesületeknek a tagtoborzásban egy valós lehetőséggel és megalapozza a jövőben a már csak versenyengedéllyel rendelkezők indítását hazai eseményeken.
 
Tisztelettel : Hegedűs János Alföldi Kerekesek Egyesülete elnök
 
 
Válasz, természetesen nincs itt sem, egy hete. Bár ha Város Viktória nem azzal lenne elfoglalva, hogy a nemlétező magyar válogatottnak létrehoz kamu/gagyi Instagram oldalt, olyan képekekkel ami nem is akkor, és nem is ott készűltek, mint amit a melletük lévő szöveg mond, akkor lehet, de csak lehet, hogy jutna ideje megválaszolnia ilyen pitiáner  kérdéseket.
 
Ja és a végére még egy kis finomság, az Ob nem szerepel még az UCI versenynaptárába, minek is kapkodni hiszen van még vagy 20 nap addig. Az mondjuk érdekes, hogy az Ob rendezésére felkért vagy bejelentkezett DESE-nek még nincs aláírt szerződése. Tényleg hány licenccel rendelkező zsűri van az országban, és hány zsűri kell egy verseny megrendezéséhez? Vagy pénz nem számít, fizetünk külföldi zsűrit. Bár mondjuk ebből a pénzből pl a világkupa futamon induló versenyzők költségeit is fizethettétek volna.
Bonusznak még valami. 2 fordulós lenne az idei Ob (legalábbis a bringasport oldalon így szerepel) és nem nagyon van több fordulós nemzeti bajnokság az UCI oldalán, és állítólag mintha valaki azt mondta nekem, de lehet csak álmodtam, hogy valaki felhívott valakit Debrecenben, hogy mi lenne ha nem ők csinálnák az Ob hanem csak a második állomás lenne megtartva. Direkt nem akarok megnevezni személyeket mert lehet nem is ezt hallottam csak a fejemben lévő hangok mondatják velem. (lófaszt, ha nem írok konkrét személyeket, akkor abba nem nagyon lehet belekötni, és csak oda teszem mögé, hogy szerintem, vagy azt hogy csak álmodtam)
Namármost akkor van ez a személy aki az MKSZ-ben valaki és probálja elérni, hogy ne X és Y rendezzen Ob fordulót, holott X korábban jelezte hogy rendezni akarja és rá is bólintottak. Ez a valaki Y-al jóban van és mivel a szakági tanács nem működik még (többek között ennek a valakinek köszönhetően) így egy szeméyben ez a valaki fog dönteni arról, hogy akkor most mi is legyen Ob ügyben. Na és akkor ezt álmodtam szerintem.
 
Mellesleg az szövetség honlapján, még mindig nincs leírva a hétvégi világkupa verseny neve rendesen. 
Kedves Város Viktória, kérlek hívj fel, hogy eltudjam mondani a verseny hivatalos nevét, már ha érdekel, hogy ne szerepeljenek a szövetség oldalán szakmaiatlan dolgok, kedves szakmai alelnök.
Mellesleg a 99 kérdésre is válaszolhatnátok már, igérem addig nem hivlak titeket dilettáns aktatológató bürokratikus gittegyletnek. Tényleg amúgy mi értelme volt, hogy behívtatok az elnökségi ülésre? Költői kérdés volt, mert erre sem fogok választ kapni. Remélem hamarosan újra meghívtok elnökségi ülésre, mert ha jól vettem ki Princzinger Péter elnök úr szavaitóból, akkor ez nem egy alkalomról szólt. 

 
 

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."