Bauer Flatland BMX Contest

2014-ben jött az ötlet, hogy belevágok a flatland BMX versenyek szervezésébe is. Nem voltam könnyű helyzetben, mert nem nagyon ismertem flaltand BMX-eseket, a környéken is csak egy flatlandes van mai napig, ráadásul már ő is Budapesten él.
Idővel sikerült elérnem szinte minden magyar flatlandeshez és 2014. július 5-én, a tapolcai versenyen először volt flatland verseny is, ami nagyon jól sikerült.  2014 nyarán, a tapolcai verseny után jött az ötlet, hogy Homokbödögén, Pápa melletti kis településen szervezzek flatland BMX versenyt. Már az is meglepő volt sokak számára, hogy falun szerettem volna versenyt szervezni. Több segítségem is volt, a flatlandeseknek nagyon tetszett az ötlet, ezért augusztus 30-án megrendeztük a Bauer Flatland BMX Contest elnevezésű versenyt.
Már 2014-ben is arra törekedtünk, hogy augusztus utolsó hétvégéjén nagyon jól érezzék magukat a flatlandesek, ezért minden évben a szállás, a nevezés, az ennivaló, az innivaló is teljesen ingyenes a versenyzők számára. Pénteken a vacsorát, szombaton a háromszori étkezést, vasárnap pedig a reggelit szoktuk biztosítani. A verseny jellegzetessége a medvehagymás-tejfölös lángos, amit a község alpolgármestere, Lukács Katalin szokott készíteni a versenyzők, illetve az érdeklődők számára. A legfontosabb, hogy emlékezetes versenyük legyen a nyárvégén, ebből adódóan nagyon jó nyárzáró versenyt igyekszünk szervezni.

Minden évben nagyon sok támogatója van a versenynek, idén 15 támogatót sikerült a verseny mellé állítanunk, így a hangulatos verseny és annak sikere nekik is köszönhető.
Ebben az évben is master és profi kategóriát hirdettünk, az első 3 helyezettet és különdíjasaikat díjaztuk, de volt idén gerator és funky verseny is, amiben Koncsecskó Tamás is közreműködött.

Az ország több pontjáról érkeztek versenyzők, köztük volt olyan, aki először jött Homokbödögére, de volt olyan, aki már 3. alkalommal. A legfiatalabb versenyző 18, a legidősebb versenyző pedig 40 éves volt. Minden egyes flatland verseny jó lehetőség arra, hogy a hazai flatland BMX-esek tapasztalatokat szerezzenek egymástól, így volt ez a falunkban is, mert volt olyan a versenyzők között, aki már 1988 óta BMX-ezik.

A Márka Üdítő Cég legújabb termékével először Homokbödögén találkozhattunk.
A faluból és a környéki településekről is többen érkeztek az érdeklődök, sikerült megszólítanunk a fiatalságot.
Az eredmények 2016-ban a következőképpen alakultak:

Master

1.Orosz Csaba Attila
2. Túri István
3. Koncsecskó Tamás

Különdíjas:Jobb Máté

Profi

1.Kállai Olivér
2.Vidákovich Fülöp
3.Hajnács Mihály

Különdíjas:Gelencsér Ádám

Gerator verseny győztese:Bordács Attila

Funky verseny győztese: Koncsecskó Tamás

Fontos volt, hogy a helyezettek eredményükhöz méltóan kapjanak jutalmat. A nyeremények között pénzjutalom, pólók, érmek, oklevelek, energiaitalok, poharak, alkatrészek, utalványok, órák, sapkák is voltak.

Ami az idei versenyt teljesen egyedivé tette, azaz első alkalommal átadott Az Év Legtehetségesebb Flatlandese – Díj, amit a nyertese az egész éves eredményei alapján kapja.

Idén a díjat Bordács Attila kapta, aki szinte minden hazai és több külföldi versenyen is részt vett, de a legfontosabb, hogy szinte mindig a dobogóra állt. A nyereménye egy nagyon szép üvegdíj és egy 10 napos görögországi utazás, ahol a szállásról és az utazásról is a Sütő Tours Kft. gondoskodik. A díjat minden évben át szeretnénk adni, ezzel is ösztönözve a hazai flatland BMX-eseket.

 

Egész augusztusban ennek a versenynek a szervezése volt számomra a legfontosabb és úgy gondolom, hogy megérte. A versenyen számomra bevétel nem lett, de nem is erre törekedtem. Mi minden évben várjuk a BMX-eseket Homokbödögére és a legnagyobb profit számomra, számunkra, hogy ha ők pozitív emlékekkel térnek haza.

 

Teiszler Ádám

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."