Veres Márk interjú

Ride.hu (Bobó)
-Na szia Márk! Ki vagy, hol laksz, mennyi idős vagy, milyen fajta kutyád van, és még mondj légyszi egypár infót magadról, amit érdekesnek találsz?

Veres Márk:
-Hát Veres Márk Roland a teljes nevem. Mindenki Márkónak hív, Debrecenben lakok, 21 éves vagyok és van egy Bumbi nevű vegyespofa kutyám. Egyéb infó nem sok van. Szeretek biciklizni meg ilyesmi.
Ride.hu:
-Mennyi ideje bmxezel?

Veres Márk:
-7 éve körülbelül. Világ életemben biciklis pofa voltam. Imádtam mindig 3 éves koromtól kezdve, csak időközben megtudtam, hogy van ez a különlegesebb verzió is és beleszerettem.
Ride.hu:
-Hogy avatódtál be vagy ki volt, aki belevitt ebbe? Vagy csak úgy jött?

Veres Márk:
-Egy iskola mellett lakom, ahol van egy focipálya, ahol flatland-esek gyakoroltak. Mi ott bohóckodtunk a barátaimmal és nagyon megtetszett. Gondoltam ezeket én is megtudom. Persze ekkor még nem tudtam, hogy van, hogy ennek vannak különböző ágazatai. Szóval végül is Koca, Lego, Ütö, Sepy hatására kezdtem el biciklizni. Viszont, ahogy elkezdtem biciklizni pont akkor nyitott ki Debrecenben a helyi skatepark és az jobban vonzott, mint a talaj. Megtudtam, hogy vannak ágazatok és parkos utcás lettem. De a leginkább az utca az én világom.
Ride.hu:
-Na igen. Az ország egyik legelismertebb streetese vagy. Mi az ami a legjobban vonz a streetben?

Veres Márk:
-A kreativitás és hogy kevés esetben lehet rendezkedni, az hogy az utca nem egy erre való dolog. Ez igazibbá teszi az egészet számomra.  Sokat jelent ez nekem.
Továbbá nekünk itt Debrecenben télen nincs pálya. Ami miatt elég szomorú vagyok, Mivel így is egyedül biciklizek szinte mindig.
Ride.hu:
-Ejj. Hát itt is megy a szomorkodás most már pesten.:)

Veres Márk:
-Elhiszem
Ride.hu:
-Nem szoktak elkergetni streetelés közben? Vagy nem szoktak problémák lenni?

Veres Márk:
-Hát ez a legviccesebb az egészben. Ugyanis Debrecent ilyen szempontból tekintve nem valami nagyszerű város. Vázolom: van vagy 2 korlát meg vagy 2 szegély, ami jó, de onnan is elzavarnak a biztonsági őrök nagyon hamar. Ráadásul alföld, tehát lépcsök sincsenek szinte vagy szintkülönbségek szóval kicsit fárasztó a gyaksi, bizti örökkel folyamatos hadakozás stb. (nem jó)
Ride.hu:
-Hát igen. Volt ebből nagyobb parád? Mesélj már el valami izgibb sztorit.

Veres Márk:
-HEHE. Körülbelül 5éve gyakoroltam egy ferdefalnál egy akkor még aktív Mile Máté nevű barátommal a manual-ból kormánypörit ferdefalba és elvágodtam. Erre jön egy fickó a majmok bolygójáról, és a következőt mondja
   -Takarodjatok innen! Mit tördelitek itt a betont.
Én meg:
  -húzzál innen te tömöttbajuszos  fütyi!
 Ezzel nem is volt gond, elment. Aztán gyakorlunk tovább. Mindenki boldog beadtuk az aznapi beadni valónkat. Erre jön vissza a csávó.(gondolom valami ottani lakos lehetett) Jön felém, és közben mondogatja:
  -Mi baj van a bajuszommal? Mi baj van a bajuszommal?
Mondom:
  -Mi van ember, hazamentél bátorságot gyűjteni?
Erre szalad felém gondoltam maximum, verekszünk egyet mikor Máté ordít hogy vigyázz kés van nála. ÚÚÚÚ gyorsan arrébb tipliztem.(a fickó visszajött egy nagyon nagy konyhakéssel)
Ez a dolog kicsit vicces kicsit szomorú. Ezért ajánlom mindenkinek a figyelmébe, hogy mielőtt válaszol bárkinek (bármilyen nagy paraszttal van dolga) számoljon el háromig. Nem tudhatja milyen emberrel, van dolga. Aztán persze üvöltözős menekülős sztori. Rémálom a Hortobágy utcán. Hehe.
Ride.hu:
-Tavaly ha jól emlékszem voltál külföldön szerencsét próbálni. Hogy jött az ötlet és hogy sült el? Mi is volt ez? Jól emlékszem?

Veres Márk:
-Hát elég jól emlékszel haver! Semmi extra, a következő a történet. Egy barátom mondta, hogy van meló kint Írország északi részén Belfast-ban. Szólt, mondta, hogy tuti van meló meg hasonlók. Ami azért lényeges, mert nem tudtam angolul. (azóta pótolom ezt a hiányosságom) Szóval, a srác közben összeveszett a főnökével mikor kimentem. (Szóval meló bukó) bicikliztem kint két hónapig, amíg tudtam. Közben voltam egy elég színvonalas versenyen. Amin sajnos megrándult a bokám, de itt nagyon sok Angol és Ír  bmx-essel bicikliztem. Összességében nem bántam meg hogy kimentem. Szép helyek, új, más emberek.
Ride.hu:
-Na akkor meséld el, hogy mit szoktál csinálni, amikor nem bmxezel éppen?

Veres Márk:
-Hát semmit. Dehogy csak vicceltem Szóval a sztori a következő: szeretem magam nem elhanyagolni ezért szoktam edzeni a bmx-en kívül. (nem mindennap de elég sokat). Ha esetleg kell valamit segíteni apukámnak a melóban, akkor besegítek. Signature üléseket gyártok. Elég sokat.
Ride.hu:
-Mesélj erről az ülés projectről.

Veres Márk:
-Hát nagyon rég dolgozom üvegszálazással, és kitaláltam egy nagyon könnyű nagyon erős ülést, ami eddig mindenkinek bevált szerencsére. Elég sok mindenkinek van errefele és még nem volt rá panasz. Lesz boltokban is csak több verziója lesz. Lesz huzatos és nem. Jó pár színben. Egyébként a súlya 200gramm(nem huzatos), 300 gramm(huzatos) 100 handmade. A neve M.I.product. (moral insanity) Körülbelül ennyit tudok róla mondani.
Ride.hu:
-Hogy szoktál mulatni? Straight edge-es vagy? Megveted a szórakozó helyeket?

Veres Márk:
-Ez a hír terjeng, hogy straight edge vagyok (gőzöm sincs miért). Egyáltalán nem vagyok straight edge, viszont nem szeretem a drogokat. Úgy értem nekem a drogok kimerülnek az alkoholban. Ha ez straight edge akkor az vagyok valóban. Fuu haver hát a bulival az a helyzet, hogy ahogy alakul általában mindent beleadok. Vannak nagy pillanataim. Bár a legnagyobb pillanatok általában otthon szoktak történni. Más mikor elmegyek valahova, mert hogy elég sokat szoktam utazgatni más városokba leginkább Budapestre
Ride.hu:
-Na igen. Miskolcon úgy hallottam, hogy a security-sek erősen kerestek két embert. Tudsz erről valamit?

Veres Márk:
-Uuuuuuuuuuuu!!! Nem!!! De remélem nem engem. Nem tudok semmiről. Na jó de.
Ride.hu:
-Hehe. Én tudok ezt azt. De ezeket az információkat elhallgatom a kedvedért. Elég sok tetoválásod van. Mit jelentenek neked a tetoválások? Csak jól néznek ki, vagy különleges jelentőséggel bírnak?

Veres Márk:
-Nekem mindegyik tetoválásom különleges jelentéssel bír. Életem szakaszait, azokat a dolgokat, amiben hiszek, amit csinálok. Ezekről a dolgokról szólnak, elvont formában ábrázolva. Ezért nem lesz mostanában rajtam csak kevés. Majd 5-6 év múlva ismét rámegyek jobban. Addig hagy zajlódjon az életem így is, van rajtam elég. Nem a mennyiségre megyek (nem szeretem az olyat) bár van rajtam tinta bőven. Egy tetoválás komoly dolog. Nem szabad csak úgy divatból, mert az ember megbánhatja. Hozzátartozik, hogy én kicsit ebben nőttem fel, vagyis ilyen emberek között. Legalábbis hasonlókkal, mint én, akik nem vetik meg ezt a dolgot. 
Ride.hu:
-Értem. Szóval nem csak úgy divatból varratod magadat, hanem naplónak használod a tested?

Veres Márk:
-Hát végül is hasonló. Hogy ha meg kellene fogalmazni viccesen, akkor inkább emlékeztetőnek nevezném, amit csak én tudok értelmezni, mi, miért van. Mi a rossz mi jó, hogy álljak milyen dolgokhoz. Fontos dolgok amik ne merüljenek feledésbe az évek során, legyen az rossz dolog vagy nagyon jó az életemben. Fontos dolog, hogy eléggé felvállalom magam. Mindenki azt mondja, hogy nem érdekel, mit mondanak mások. Engem érdekel. Végül is nagyon is, csak  akik véleménye érdekel azok valószínűleg nem olyan emberek akik kifogásolják ezt a dolgot. Az viszont rendkívül zavar, ha összekevernek ilyen divatmajmokkal. Azt nagyon nem szeretem. De ilyen nem szokott előfordulni csak nagy ritkán.
Ride.hu:
-Vannak rajongóid? Már úgy értem, hogy van olyan, hogy mész az utcán és letámad pár kisgyerek, és autogrammért
könyörög?
Veres Márk:
-HEHE a lányok között van egy kettő, akik viszont elég vicces pofák. Szerelmes levelek sorban, pedig nem is ismernek, leszólítanak az utcán, szórakozóhelyeken. Vannak, viszont kisrácok is, akiknek nagyon tetszik a biciklizésem, nagyon örülök neki. Nagy elismerésnek veszem. Még szarmaró koromban el se tudtam képzelni, hogy valakinek-kiknek a kedvenc biciklise leszek.  
Ride.hu:
-Szarmaró?

Veres Márk:
-Kiskoromban. Hehe.
Ride.hu:
-Áháá. Azt hittem valami titkolt exmunkahely.

Veres Márk:
-Hehe!! Hmmm durva lenne
Ride.hu:
-Milyen munkahelyeid voltak eddigi életed során? Szoktál dolgozni?

Veres Márk:
-Hát szokogattam. Voltam kiállítás rendező cégnél pár hónapig, segédmunkás, biciklifutár, kertrendező, kovács, műanyaghegesztő, de ami a legdurvább, hogy voltam már akasztott ember is!!!
Ride.hu:
-Ezt hogy kell érteni?

Veres Márk:
-Úgy értem, hogy nyáron voltam kaszkadőr egy katedrális nevű filmben, amit itt forgattak Magyarországon. Akasztott ember voltam a forgatáson. Elég testhez álló munka. Vicces volt. Szóval sok mindent elmondhatok magamról. Még azt is, hogy voltam akasztott ember is! HEHE
Ride.hu:
-Na igen ezt nem sokan mondhatják el. Hehe.
Hogy állsz mostanában támogatókkal? Van most szponzorod?
Veres Márk:
Egy bmx szaküzlet szponzoráltja voltam, de  nem voltunk egy hullámhosszon. Nem probléma, megesik az ilyen. Nem nagyon foglalkoztam ezzel a dologgal az utóbbi időben. Lehet kellett volna, nem tudom. De most rámegyek, mint gyöngytyúk a takonyra. Sinus Skate Shop szponzoráltja vagyok jelenleg. Ez egy debreceni profi gördeszka és ruházati szaküzlet. Friss dolog ez  de eddig teljesen megértjük egymást. Szóval örülünk Vincent!
Ride.hu:
-Imádom a hasonlataidat.

Veres Márk:
-Olyan kis vicces pofák mi?
HEHE
Ride.hu:
-Ki volt a legnagyobb hatással a bmxezésedre? Van példaképed?

Veres Márk:
-Hát az az igazság, hogy ezt így nem tudnám megmondani. Nagyon sok ember még olyanok is akik nem is biciklisek esetleg, csak az élethez való hozzáállásuk formált. Vannak kedvenc bicikliseim természetesen. Az örök kedvenc Seth Kimbrough. de vannak mások Danny Hickerson vagy Cory Jarman, Cory Nastazio. Ők befolyásolták minden bizonnyal nagyban a bmx-ezésem. De nem vagyok ez a nagy sztárhomi. Ha már mondanom kell valakit, akinek mondjuk, adok a véleményére az a legjobb barátom Komoróczy Zoli, vagy van még egy kedves barátom Králik Dani, pl. az ö véleményükre különösképpen adok.
Ride.hu:
-Mi volt a leghosszabb buli egyhuzamban? Hány nap?

Veres Márk:
-Jujuj!!! Hát néha belehúzok! Nem tudom. Ha van jó társaság, akkor nem érdekel az idő, hogy mi hány nap vagy hol milyen helyen. Jó hangulat a lényeg akkor bármi szóba jöhet. Akár egy villa is a seggünkre!
Ride.hu:
-Az ominózus villa. Hehe.

Ride.hu:
-Kikkel szeretsz a legjobban bmxezni?
Veres Márk:
-Hát a jó idővel! Na jó rajta kívül ööö…(háttal nem kezdünk mondatot) Tehát: Zolcsi barátommal, aki mostanában átállt az országútira. De majd tavasszal visszaállítom én a bmx-re, csak még nem tud róla de, majd úgy is meglátja. MERT EZ ÍGY NEM ÁLLAPOT ZOLCSI!!!! Rajta kívül mindenkivel, aki jópofa srác és nem alibizik.
Ride.hu:
-Kik azok akik motiválnak? Vagy mi motivál? Motivált vagy? Mitől leszel motivált? Szoktad használni azt a szót, hogy motivált?

Veres Márk:
-Inspiráció szót szoktam használni inkább, vagy valami ilyesmit. De igazából engem mindenki motivál, aki biciklizik, legyen az akár egy flatland-es akár egy néger ló. Motivál, hmm. Mi is motivál? Hát általában videók, vagy ha találkozok egy öregebb rider-el, akin látszik, hogy élvezi a bmx-et. Pl: Szabolcsi Peti, Gido Hinz... Az a lényeg, hogy végül is szeretem nézni azt, aki boldog a bmx-ezéstől. Az nagyon nagy motivációt tud adni.
Ennyi.
Ride.hu:
-És mik a terveid a jövőben? Hogy képzeled el magad 5 év múlva? Lesz asszony, gyerek meló, kutya, macska?

Veres Márk:
-Hát, ha lesz megfelelő háttér és egy megfelelő lány, akkor simán. Sokat gondolkozok ilyeneken attól eltekintve, hogy eléggé csajozós pofa vagyok. De hát ez elnézhető szerintem. Keresem a szerelmet és a tapasztalatokat. Öt év az sok idő. Az emberek nem változnak ugyan de formálódnak valamelyest. Még egyelőre elég fura elképzelni egy kis Márkót. Nem tudom Bobi! HEHE. Semmit se tartok lehetetlennek
Ride.hu:
-Hát érted én csak érelődök.
Mesélj Bumbiról.
Veres Márk:
-Bumbi egy jópofa pofa!!! Lehet hogy a legdurvább arc a világon. 2éve egy barátnőm iskolájában kóválygott és akkor halt meg a kutyulim. Ott ugrabugrált koldult három lábon, mert hogy szerintem széjjel volt rugdosva és hát mondom, gyere kis hülye. Befogadtam. Nem bántam meg mert a legjobb pofa a világon meggyógyult 1-2 hónap alatt a lába is, bár néha még mindig húzza. Vannak speciális képességei, mint pl. halottnak tetteti magát. Az nagyon vicces. Most is itt alibizik mellettem.
Ride.hu:
-Azt hiszem minden érdekeset, megkérdeztem. Szerinted?

Veres Márk
-Hát szerintem is.  hmmm... A lényeg tutira benne van. Talán valami köszönet vagy üzenetféle nem tudom.
Ride.hu:
-Hány csajod volt?

Veres Márk:
-Bobó erről nem volt szó!!!!!
Ride.hu:
-Jó okés. Bocs.

Veres Márk:
-Hehe.
Ride.hu:
-Kiknek mondanál köszönetet? És kiknek üzennéd, hogy egyenek sok kakát?

Veres Márk:
-Fuuu hát a köszönet egy érdekes dolog. Ugyanis bármilyen furán hangzik, nem emelek ki egy embert sem. (nagy a lista) Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki bármiben is segített nekem az életben. Kivétel nélkül!!! Aki pedig egyen kakit? Hát úgy is tudják azok magukról, hogy nem tartom őket belevaló srácoknak! De ők is inspirálnak! Nehogy olyan legyek!! HEHE!!
De végül csak kiemelek valakit. A ride.hu az interjúért Köszi!
Ride.hu:
-Köszike szépen az interjút. Majd meggazdagszom belőle szerintem.

Veres Márk:
-Én köszönöm a lehetőséget.
Ride.hu:
-Nincs mit, sztár leszel.
Ve
Veres Márk:
-Na jól van, leviszem Bumbit, mert még bepisil itt nekem vagy még rosszabb...engem pisil le.
Ride.hu:
-Jó pisáltatást. Pápá.

Bobó

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."