Újvári Boldizsár interjú

BOBO: Tényleg mikor lesz új interjú a rájd.hu-n?
NIKE: Hát nincs időm rá sajnos.De akarsz készíteni valakivel?
BOBO: Hát nem naon:) De te készitscsé. Jó volt az a Lacis is
NIKE: Ami ott van a Lacival azt 4 napig csináltuk
BOBO: Tényleg?
NIKE: Akkor készítek most veled
BOBO: Most?
NIKE: Nem érsz rá?
BOBO: Hát végül is.
NIKE: Holnap folytathatjuk, ha elfáradtál.
BOBO: Hehe háát nem tom. Kérdezz
NIKE: Na pofa be semmi nyafogás, elkezdelek faggatni
BOBO: Na jó
NIKE: Hogyan és mikor találkoztál először a bmxel. Ha lehet ne pár szavas válaszokat, adjál, mert kiveszlek a filmből.
BOBO: Hehe .Háát 12 évesen láttam egy montis déhás srácot, aki nem messze tőlünk bicózott és vele összehaverkodtunk, aztán elkezdtem montizni de nem tetszett és eztán gondoltam, hogy nekem bmxezni kéne és vettem egy bmxet, majd elkezdtem bmx-ezni.
NIKE: Hol, kivel, mivel stb.. ne keljen mindent kihúzni belőled
BOBO: Nem messze lakunk egy erdőtől, ahol régen szívesen romboltuk a tájvédelmi területet kis buckákkal, amin ugrattunk. Egy szép napon ott termett egy Máyer Krisztián nevű srác a mi kis buckáinknál és iszonyat nagyokat ugratott (legalább térd magasat) be is szartunk. Persze egyből vele akartunk bicózni meg pályákat építeni. Majd később kiderült hogy több ilyen bicós is van a faluban (nagykovácsi) és velük kezdtünk bicózni. Eleinte nagyon nyomik voltunk de elkezdtünk mi is beleolvadni a társaságba. Ekkor lehetett, hogy vettem a bmx-emet. Majd összebarátkoztunk, és velük nyomattuk. Bátyám a beválalós volt a társaságban, én a kis szaros. Meg még ott volt a Kucsera Zsolti, még kevésbé ismert de kurva rendes és jófej arcok. Elkezdtünk egy rétre ugratókat ásni majd egészagy pálya lett belőle. Majd miután ezt a pályát lerombolták egy haverom (Déczi Balázs - motokrossz) kertje előtt kezdtünk új pályát építeni. Azóta is itt van a dirt, sajnos az óta feloszlott ez az úgynevezett baráti társaság de szerintem az volt a legviccesebb korszak az életemben. Gagyik voltunk de kurva jól éreztük magunkat meg jól elvoltunk egymással. KB ennyi az ami megragadt bennem abból az időszakból.Igy gondoltad?
NIKE: Jaja így jó. Milyen bicóval kezdted?
BOBO: Huhuhuhuuhhh Egy atom Mongoose Motivatorral. Azzal bicóztam két évig. De aztán annyira kihajlott a villám hogy kitágította a fejcsövet is. Így aztán le kellett cserélnem. Pedig nagyon szerettem.
NIKE: Emlékszem hogy neked sokáig olyan biciklid volt hogy el sem hittük hogy bírja alattad, mert már elég komoly trükköket csináltál
BOBO: Hehe nem vagyok dagi. De aztán lett egy Haro Track And Trail .hehe. Az aztán szupi volt meg zöld neon. De az is szétrepedt a sportszigeten. Ja és ott még a Mongoosból maradt kormányom is elrepedt. Emlékszem azért imádkoztam, hogy ne törjön le egy akadásnál. De kibírta és nem haraptam ketté a merevítőt.
NIKE: Ki volt az első magyar rider akit "példaképnek" tekintettél
BOBO: Hát talán a Szöllösi Tas. Ő volt az egyetlen, aki szobaállt velem. Meg aztán a kp Laci. Igazából ö volt a mérce mindig is. Meg a Szaltó Feri. A többiek olyan trükköket csináltak, amiket nem hittem el vagy nem tudtam a nevüket. Jaaa meg a Fuzzy. na ö volt az über dirtkirály. Igazából kissé kimaradtam az első két évben a versenyekről, ezért nem láttam olyan sok magyar profit. De persze néha kinéztünk a bátyámmal az osg-re.hehe
NIKE: Közted és a bátyád között sohasem volt rivalizálás?
BOBO: Szerintem soha nem volt ilyesmi. Inkább kisebb viták, mert én egy picit lusta vagyok, és hát tavasszal, amikor dirt-öt kellett ásni én nem mindig voltam ott....szóval igazából ö a dirt mester, aki folyton építette az ugratókat , én inkább csak alibiztem.
NIKE: Én a trükkökre gondolok most
BOBO: Nem volt a trükkökkel, se mert egyikünk se akart világbajnok lenni csak simán szerettünk bmx-ezni meg most is így van ez. Csak ő mostanában többet tanul. Ezért én kicsit többet fejlődtem az utóbbi időben. De eddig kábé egy szinten nyomattuk.
NIKE: Nyáron mész megint Berlinbe milyen volt tavaly és most hova mész?
BOBO: Ott lakik apukám egy nagyon jó barátja, és nála fogok lakni egy hónapig. Tavaly is voltunk nála, és nagyon jó volt. A Mellowpark tényleg a legjobb park Európában. Most igazából, nyelvtanulás céljából megyek ki de, persze belefér a bmx-is.
NIKE: Ha időközben lesz arrafelé verseny, akkor megméreted magadat?
BOBO: Természetesen. Ha jól tudom lesz május 28-án a Highway to hill jam és azon mindenképpen, akarok indulni. Meg szerintem lesz az Iltis parkban is verseny (egy másik de ingyenes park)
NIKE: Ott bent az erdő közepén körben a kis vasúttal?
BOBO: Ahhha. Nagyon aranyos kis park kellemes kis ívekkel. Meg jóban vagyok a srácokkal, akik építették, ezért gondolom evidens, hogy ott is indulok.
NIKE: idehaza milyen versenyekre szeretsz eljárni mármint szerinted melyik a legjobb hangulatú verseny?
BOBO: Nagyon szeretem a versenyeket. Nem a versenyzést magát, hanem a többi bmx-essel együtt nyomatni, szeretem a vidéki versenyeket és a kisebb gettókat is. A nagy túlfűtött versenyeket nem nagyon szeretem de, azért azokon is szívesen elindulok. Igazából mindegy csak legyenek ott a többiek, és onnantól kezdve leszarom, hogy ki nézi és ki nem. Talán a legjobb hangulatúak azok a versenyek azok, amik tényleg arról szolnak, hogy bicózzunk egy jót és nem a reklámról.
NIKE: Mostanában egyre többet street-elsz viszont régen szinte csak dirt-öltél mikor kezdtél átszokni porból?
BOBO: Háát nem is tudom. Talán tavaly idén ősszel kezdtem el streetelni. Meg hát a kényszer telek, közben megszerettem és az óta is, szeretem. De azért még mindig jobban szeretek talán dirtelni csak ritka a jó trails a sajátunkkal meg idén szenvedés volt.(mi is jelentkeztünk a rbbyd-re de, nem kaptunk önkormányzati engedély sajnos) de például ma voltam a Moharosok trailsén és nagyon jó volt.
NIKE: Hogy néz most ki a pályájuk, mert elég régen jártam feléjük és az önkormányzat állandóan szórakozik velük.
BOBO: Kábé ugyan úgy, mert még nincs az önkormányzatuknak 200 milliója focipályát építeni. De az ugrók kicsit rövidebbek lettek és nagyon kényelmes.
NIKE: Ha lenne egy 10 személyes turnébuszod akkor kiket, vinnél magaddal, és merre mennétek? Ja és csak idehaza, hazai riderekkel.
BOBO: huh ez nagyon nehéz kérdés...Danny Jósa, Brúnó ,Moharos Csaba, Galán Erik, Bakó Viktor, Bruti Bali,Ice meg Márk, és mindenikmást begyömöszölnék a csomagtartóba.
NIKE: És merrefelé mennél?
BOBO: Ja tényleg azt elfelejtettem...:)hát mindenképpen elmennénk Debrecenbe, aztán onnan Miskolcra, majd átficcennénk Jászberénybe, Szegedre(oda amúgy is szeretnék elmenni, mert még nem voltam)majd meglátogatnánk a Hódmezővásárhelyi tetkósokat is, visszafelé átnéznénk Székesfehérvárra és lefizetnénk a górét, hogy bicózhassunk, majd hangár godspeed és szunyaaa.
NIKE: Egész jó kis turné. Én nagyon hiányolom, azt hogy elmenni olyan városba, ahol nincs park, illetve nem tudjuk, mi merre van. Elmenni és végig kutatni mi merre van és felfedezni a jó helyeket. Pl. Győr, Sopron, Nyíregyháza, Eger stb... olyan helyek ezek, ahol nincsenek versenyek és így kiesik a látókörből(sajnos)
BOBO: Persze elvinnélek téged is, hogy mond az irányt:)
NIKE: Ezt nem azért mondtam. De manapság kicsit lanyhult a felfedező kedv. Sok üres hétvége van, amikor ellehetne menni, felfedezni az országot Felülni a vonatra reggel és este hazajönni.
BOBO: Ja nem rossz ötlet .A múltkor is ezt csináltuk amikor lementünk potyára Tatabányára. Négyen bejártuk aztán Csernobilnál felszálltunk a vonatra és bejártuk Budapestet is.
NIKE: Ilyenkor kérd el a kamerát és vidd magaddal:)
BOBO: Okés csak akkor nem tudtam, hogy tőled lehet kamerát kérni. Legközelebb visszük azt is.
NIKE: Hát most már tudod, és remélem, fogod is használni. Láttam az új vázadat, amikor megkaptad. Mióta támogatnak téged kik és mivel. Nem irigykedem, hanem megérdemled, és nem fogom kitakarni a szponzorok nevét, úgyhogy nyugodtan bármit.
BOBO: a 2004-es sportsziget óta támogat a gps, ami még mindig támogat zsír cuccokkal.(kösz Dani) később lett a 3120 Králik Dani révén de az sajnos valahogy elmúlt. Most ősszel a griphustól kaptam védőket és idén tavasztól a Velvart, úgyhogy egyre jobb a bmx-em:)
NIKE: Milyen trükköket gyaksizol manapság és mik azok, amiket megakassz tanulni mindféleképpen.
BOBO: mostanában a 360 vazpörit gyúrom meg a switch vázpörgetést és az ix lábas vápét. Droppra már tudom őket de, szeretném dirtön vagy boxon. Szeretném még a 360 lookbacket begyúrni dirtre. Kb ennyi.Ja és visszagyúrtam a kápét:)
NIKE: Brutál megint tönkre verte magát, neked milyensérüléseid voltak? Szoktál-e arra gondolni gyaksizás közben, hogy ezt nem gyakorlod, mert megzúzhatod magadat?
BOBO: Hát a szallertöl ezért félek. De olyan nagyon durva sérüléseim még nem voltak. Kétszer eltört a hüvelykujjam és egyszer elszakadt a szalag a bokámban. Persze voltak nagypúpok a sípcsontomon:)
NIKE: Kezdek megharagudni rád az elején szép, hosszan válaszoltál mostanra, meg szépen elfogynak a sorok.
BOBO: De most erre mit lehet sokat írni??
NIKE: Nem csak erről beszélek, különben se feleselj, mert leeresztem a gumidat. :)
BOBO: Jajj.
NIKE: Szerinted kik azok a kezdő riderek akikből, pár év múlva "jó munkás ember" lesz?
BOBO: Hát...igazából nem ismerem a kezdőket:( tényleg. Vagy ha ismerem, akkor nem tudom a nevüket. Sajnos nagyon vidéki vagyok. De mostanában egyre erősebb az amatőrszcéna. Röpködnek a kemény trükkök, ha "jó munkásember" akar valaki lenni, mindképpen sok versenyen kell indulnia, és jól kell nyomatnia annyira, hogy ara felfigyeljen valaki, és azt mondja neki, hogy: haver, te aztán jó munkás ember vagy. Hehe valahogy így működik ez nem? De biztos lesznek nagyon jók a mostani kezdők közül, csak valahol bujának. De nyugodtan gyertek elő és pirítás:)
NIKE: milyen iskolába jársz minek miért, és mi szeretnél lenni, ha nagy leszel.
BOBO: Solymárra járok iskolába egy alapfokú művészeti iskolába elsős korom óta, mivel ez egy 13 osztályos suli. Persze ugyan úgy ad érettségit meg mindent, csak közben ilyen fasz tantárgyak vannak. Igazából örülök, hogy ilyen iskolába járok, mert nem kell túl sokat tanulni itthon. Hülységnek tartom, hogy azt a sok baromságot meg kell tanulnia a diákoknak. Mostanában nem igazán tudom még, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek:). Pedig gondolkodtam rajta, de igazából még nem tudom. Én tanultam 5 vagy 6 évig zongorázni. Érettségi után szeretnék elvégezni egy zongorahangoló iskolát. Van ilyen is. Aztán eldöntöm, hogy akarom e csinálni vagy tanulok-e tovább.
NIKE: Az hogy művészeti suli az mit takar? Festő, szobrász, operaénekes?
BOBO: Ht igazából semmit. Talán több a festés óra, zenetörténelem, müv. töri. De semmi extra. Szerintem, így több támogatást kap az iskola:)
NIKE: Suli és bmx-en kívül mivel töltöd unalmas óráidat?
BOBO: Szoktam zongorázni. Ha van kedvem egy órát is. Szeretek olvasni meg filmeket nézni .semmi izgalmas dolgot nem szoktam csinálni. Néha a Csaba elrángat bulizni, de nem nagyon szeretek. eléggé üres dolog szerintem. Jaa és nagyon szeretek moziba járni, bár mostanában eléggé régen voltam. Persze emesenezni is szoktam, izgi mi???
NIKE: Milyen filmet láttál moziban utoljára?
BOBO: Már nem is tudom...talán a harry poter 4.??hh bazzeg akkor helyesbítek. nagyon rég voltam már.
NIKE: Hu én láttam az első részét, és akkor elhatároztam, hogy soha nem akarom látni egyetlen folytatását sem
BOBO: Én nagyon szeretem. Szerintem ez egy szeretni való szar. Képzeld el, hogy a könyvet is elolvastam. Mind a hatot. De rosszat néztél, mert az első az tényleg eléggé gagyi. nézd meg a 4.-et az már jobb:)
NIKE: Á ha fizetnének érte, akkor sem. Valamelyik nap rágyógyultan a google earth nevű programra és végig néztem pár skate parkot madártávlatból. Melowpark nagyon kellemesen néz ki
BOBO: huh nagyon-nagyon. Szerintem Európa egyik legjobb és legnagyobb parkja. fullosak az ívek meg minden atom nagy. Érdekes volt ott bicózni mert minden kétszer akkora, mint itthon de pár nap alatt mag lehet szokni. De oda megérkezni nagyon sokkoló hatás volt nekem, és igyekeztem minél gyorsabban felvenni a védőimet. Kis guri aztán box. akkora a box mint az állat és zsír íves érkezője van. Jól lehet rajta 360 buktatni:) mind1 ezt nem lehet elmondani. Oda kell menni és megtapasztalni.
NIKE: Aki csak teheti, menjem oda HALELUJA!!!!
BOBO: Bizony
NIKE: Ha már zongorázol akkor klasszikust, vagy modern zenét játszol?
BOBO: általában klasszikust. De tudok egy-két modernebb darabot. De a klasszikusokat jobban szeretem. A modernebb, mint a jazz az egy egészen más műfaj. Mintha flatlandezni tanulnék:) na jó annyira azért nem más.
NIKE: Ha nem játszol, hanem hallgatsz zenét akkor miket?
BOBO: nagy rammstein rajongó vagyok. Szóval rammsteint szoktam hallgatni, meg a toten hosent is nagyon szeretem, in flames, meg ilyesmi metálosabb zenéket. Magyarok közül nem nagyon szoktam hallgatni, csak quimbit mert jók a szövegeik, meg tankcsapdát, mert annyira szarok a szövegeik hogy az már joo.

NIKE: Legutóbb mikor beszéltünk még Budapesten, vagyis nagykovácsiban voltál most már Berlinben, mesélj milyen kint
BOBO: Huh nagyon jó. Egyszerűen szupi . van egy saját tágas szobám és az összes német bmx-es nagyon kedves. Kicsit kezdek lefáradni és utálom a magyar nyelvtanárokat. üzi mindenkinek: a kiejtés a legfontosabb akármilyen faszul is hangzik. Amúgy minden nap mellow park. Most jöttem haza. Nagyon zseer tagok vannak itten ám:) és már szinte mindent megértek. Beszélni még elég nehéz de remélem négy hét múlva jobb lesz. A park maga nagyon nagy. (ha esetleg valaki nem tudná). Háromnegyed óra alatt vagyok ott de, csak kb. kettő percet kell tekerni, mert itt a városban vannak nagy hévek és lehet rajtuk bicot szállítni és nincsenek csúnya buszos bácsik, akik lezavarnak a tömegközlekedési eszközökről. Hehe. A suli messzebb van és uncsi eléggé szar, a park jooo , a legjobb itt deutschlandban. V annak nagy bankek meg ívek meg boxok,meg spinemini meg nagy wallride,meg kanyarfal, meg dirt meg strand. Szóval tök jó most itt.
NIKE: voltam ma a Velvártban a Moharos Balázsnál és mesélt a pilisborosjenöi dirt pályáról hát ahhoz képest a mellowpark egy kis játszótér, végre valamiben sikerül utolérni őket.
BOBO: hehe.jaja.de itt van locsolórendszer is.:)
NIKE: szépek a méretek nem?
BOBO: jaj nem rossz, minél nagyobb annál jobb
NIKE: 1500m3 földet kaptak
BOBO: kár hogy lejtőn van a pálya
NIKE: Nagykovácsiban is úgy van
BOBO: nem Amúgy ez hol van?
NIKE: nagykovácsiban egy kicsit lejt a pálya. Amúgy ez Pilisborosjenön van.
BOBO: vagány a hmvh nem tetszik, uncsin néz ki
NIKE: hát ne ítélj előre. Amúgy kíváncsi leszek a miskolci, fedette pályára is
BOBO: aha én is. Biztos jók lesznek. Na kérdezz máá mert, elalszok
NIKE: igyál redbullt. Mesélj a holnapodról és oszd meg velünk milyen rossz lesz neked a nap.
BOBO: hát holnap nincs suli.(ma is lógtam de ez titok). Vagyis csak nekem nincs, mert valami kis érettségi izét írnak, ha jól értettem, és azt mondták, hogy scheiss egal hogy sikerül és be se kell mennem. Na majd csak kibírom valahogy. Azután elsétálok a lidlébe hamit venni Lavin bácsival, közben megbámulom a sok-sok punk állatot, akik csöveznek az utcán. Aztán reggeli, majd pihi. 3-körül mellow park. Ott gyaksizok egy adagot, meg bámulom hogy Robert Grönings mekkora picsanagy szaller transfereket nyomat. Most komolyan akkorát, amit még Morgan Wade is megirigyelné. Ja meg akkora 360-at a spineon is blabla. Szóval kemény. Wickét még nem láttam. Kb. 9 ig., itt maradok a mellow parkban,(itt később sötétedik) majd haza hévezek, zuhizok egyet majd kis csomagolás, csicsí. Ja meg eszek is előtte. Kb. ennyit, fogok holnap csinálni.
NIKE: hát én felkelek 10felé, bemegyek a Velvártba a biciklimért utána be a gyárba dolgozni, és este 11kor hazatekerek, Látod nekem sokkal jobb :)
BOBO: hehe. Vettél új bmx-et?
NIKE: nem ma délután beszart a racsnim és 15km-t tekertem úgy hogy bármikor széttörhetett volna, bedobtam és tesznek rá új racsnit. De tervezek egy új bicót csak nem, tudom még milyet. Neked most milyen lenne egy über bicikli?
BOBO: hát a váz az jó ami, van,...nem is tudom.. csak a kerekeimet cserélném ki. Most már a hátsó is szarik befelé

NIKE: Hello. Megint Budapesten vagy meddig maradsz?
BOBÓ: Hát pénteken délben indulunk vissza berlinbe.
NIKE: honnan
BOBÓ: Ferihegyről. Honnan megy még gép?
NIKE: hát tudtam én, hogy repcsivel mentek?
BOBÓ: ja azzal megyünk =) Ja te ott laksz a közelben!
NIKE: itt van pár kilométerre
BOBÓ: jéééé akkor te csekkolhatod a repcsiket
NIKE: nem látom és nem hallom öket. Mentek ki Berlinbe a tesóddal és Moharos Csabával Kizárólag a rebel jam-re mentek vagy egy kis turné is lesz benne?
BOBÓ: szerintem inkább turné lesz. Végül is csak az utolsó három nap lesz a verseny. Erről már a Csabival is beszéltünk. Nemcsak a verseny miatt megyünk, hanem inkább kipróbálni milyen egy igazi skateparkban bicózni. Sok helyet ismerek ott, streetest is meg parkokat is, szóval inkább lesz turné, mint versengés. Amúgy lehet, hogy nem is indulok a versenyen, mert rohadt drága. Én meg persze megint csóró vagyok. De azt hiszem miniben, elindulok. Az a legjobb. Na turné lesz punktum:)
NIKE: Hát akkor sok sikert és találkozunk a verseny után.
BOBÓ: jeee bizony kösz.
NIKE: na akkor ez itt a vége
BOBÓ: happy end lett?
NIKE: bizony
BOBÓ: juhúú akkor megérte a sok-sok fáradozást
NIKE: remélem
BOBÓ: Képzeld ma kb. 2 órát streetelgettem a mammut 2 előtt
NIKE: ott hol?
BOBÓ: van egy nagy hely ott a ronda emlékmű mögött fedett, tudod ott, ahol a redbull dirt alatt a padon játszott mindenki
NIKE: passz
BOBÓ: mind1 nagyon jó hely, senki nem jár arra, pedig ott van a bejárattól 20 méterre, csak kellene oda raklapokat hurcolni
NIKE: jaaaa. nem zavartak el a biztonsági örök?
BOBÓ: neem , fura is volt
NIKE: hihetetlen. Tuti nem álmodtad?
BOBÓ: nem de lehet hogy csak, azért mert esett az eső, ha fletlendeznék tuti oda járnék de, lehet hogy nem
NIKE: a kamera a Králiknál van
BOBÓ: jojoo köszikeee
NIKE: ha oda adja, akkor kérj egy gyors talpalót a használatából.
BOBÓ: ja ok. Majd szerintem a Danit megkérdezem mindenről
NIKE: remek
BOBÓ: és van hozzá táska meg minden?
NIKE: persze töltő plusz aksi halszem távirányító plusz kazetták.
BOBÓ: huhaaa tele leszünk
NIKE: Ti vagytok a lényeg meg a magyarok, akik kint lesznek de, a rebelt is vegyétek fel
BOBÓ: persze én is úgy gondoltam de a rebel előtt lesz 7 napunk kamerázni meg bicozni
NIKE sok szerencsét meg sok sikert meg sok akármit vagy inkább két kisebbet.
BOBÓ: Oké köszi

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."