Szabó László interjú

Nike : Elkezdjük az interjút?
Szabó Laci : Mikó?
Nike : Mondjuk most!
Szabó Laci : Mooost?
Nike : Igen, kérdezek te válaszolsz.
Szabó Laci : Inkább gyűjtsd össze a kééérdéseket!
Nike : Oké, de én nem egy 10 kérdés 10 választ akarok, hanem egy interjút!
Szabó Laci : Akkor össze kell ülni valahol...
Nike : De nem kell, itt az msn.
Szabó Laci : Na mitakarsz? Nenézzéékérdezzé!
Nike : De próbálj úgy válaszolni, hogy ezt egy az egyben szeretném bemásolni az interjúba.
Szabó Laci : Akko remélem nem lesz gondolkodós kérdés,csak ilyenek hogy 2+2? milyen színű a vázad? tucc e nozpiket?és hasonlók!
Nike : Na oké, akkor kezdjük el, kicsit nehéz lesz mert évek óta ismerlek.
Szabó Laci : Évtizedek... majdnem századok sőőőt (ez máá az első volt??) vagy több komolyság kell ehhez???
Nike : Ez már az te! Ez egy ilyen tök komoly interjúúúú ,akkor jöjjenek a szokásos kérdések. Az elején mikor kezdted, hol, mivel, kiket láttál akik révén megtetszett a sport?
Szabó Laci : 7 évesen kaptam az első bmxemet(általános 1.) amivel a nyáriszünet első napjaiban sikeresen elrepesztettem az arccsontomot és fekhettem otthon a szünet nagy részében. Csepel, fehér, kék sárga külsők!!! Szerintem mindenki ismeri.... Aztán teltek múltak az évek és szerintem 6.-7.körül felfigyeltem 1 srácra a házunkban (Szabó Zsolt) aki abban az időben flatlendezett már....Igazán a bicója fogott meg, hogy ilyen érdekességek(pegek) kiállnak meg körbeforgatható a kormány a bovdenek csavarodása nélkül. Néha egyszerre utaztunk a liftben és le sem bírtam venni a szemem a gépéről. A következő emlékem már csak az, hogy hetente megyek hozzá hogy mit tudnék tőle megvenni amit Ő már nem használ, hogy hogy ismerkedtünk meg nem tudom ,pedig csak 4 emelet választott el minket(de mindegy is).Nála láttam először a Repülö bicikli c. könyvet is, amiben ugye az ősök mutatják be mit és hogyan kell, kellene csinálni. (Grósz Zoli, Szilágyi Marci, Kende Andris, stb.)Te nem voltál benne!! Miért?? Te bmxezel egyáltalán?? Ja és a Králik sem!?!?Ő tényleg 2éve bicózik?? (És meleg is?)
Nike : Nekem az első találkozásom veled a Görzenálban volt, valami kisgyerek egy szénné hegesztett vázzal.
Szabó Laci : Nana, óvatosan mert az nem akármilyen váz volt ám!!!!!!! Az az a váz amit Jay Miron
92ben használt itt a VB-n, csak hogy hogynem széttört és kidobta... Aztán valaki Csillebércen kigubizta és végül nálam kötött ki!!!! Ja azt hozzá tenném , hogy az első bicómat a Commodore 64 em árából kezdtem el építeni, amit 13000ft adtam el (floppy, kazi, memó kártya, számtalan játék!!) ANTI PLAYSTATION!!!!!!!!!
Nike : Szóval akkor nem megy a kör kör le le combo?
Szabó Laci : Nem nagyon vagyok otthon a ps világában, annak ellenére hogy MSNen készül ez az interjú is, nem vagyok számitógép buzi vagy ilyesmi, az egyetlen játék amit szerettem szeretek a MORTAL KOMBAT 2, 3! Semmi ultimate meg 3ds szuper verzió, csakis a jóöreg játéktermes verzió. Visszatérve az első találkozásra nekem is a görzi rémlik...
Nike : Hát öcsém nekem van mindenem c64, ps, pc és szoktam játszni és lealázlak bármelyik bmxes játékban, de élöben sajna nem.
Szabó Laci : Szerintem engem mindenki lealázna ps-en, esélyem sincs, de talán azért nem mert nem vonz ez a dolog, hogy leüljek és órákon keresztül nyomogassam a 3szöget meg a 4zetet, előbb megyek el bármit csinálni mint be hombojosodjak.....
Nike : Kint a Görziben kikkel kezdtél el bicózni, kik voltak akkor azok akik inspiráltak a hazai bmxesek közül?
Szabó Laci : Hmmm....Ez az az idő amikor: Barcs Ati(hajtás pajtás+zombi), Benkő Zsolt, Shenker Beni(airwalk, biző és a hulk még csak készülőben volt) Barak Balázs(540 a dörtön), Töki(akinek sajnos nem tudom a rendes nevét), CSEPKU DANI!!!!!(sárga homemade kormány, wilkerson váz, dupla kp, 720!!!)Perepatics Ricsi,Gross Zoli,Nike(azaza te), Rita a büfében, Cirják az irodában, Katona Zsolt a kölcsönzőben, görzenál team!!!!!és talán kicsit később(hónapok,hetek) már Lipi és a Viktor is előkerült!!!!! CSEPKU-duracelllll, golden days!!!!!! Borítás, jóság, bőség, számla a "salátabárban" me' akkor még volt saláta,nekem ez volt az az időszak mint Beniéknek a régi Csillebérc. 4peg, 2fék, 18kg, fehér műanyag GT ülés...
Nike : Hékás nekem most is ilyenem van, úgyhogy ne szidd. Ó de szépek is voltak azok az arany évek. Mikor elkezdtünk megismerkedni akkor mondtad, hogy van egy kamerád és vegyünk fel pár dolgot, mert jó az ha megvan és a sok évnyi kamerázgatás után kezdtem el gondolkozni hogy kéne egy rendes film meg egy rendes kamera mert a tiéd már akkoriban sem volt túl jó állapotban.
Szabó Laci : Ejjjj... Ha az a kamera mesélni tudna!!!!!!:-)
Nike : Amikor visszanézem a régi felvételeket mikor még a görzi dörtnél egy térdmagas ugrató volt csak amit te csináltál mert eleged lett a görzenál változatos világából.
Szabó Laci : Na ja. De szerintem ez legalább 2 év eltéréssel volt mert ott már megjelentek a "kicsik" a montis kicsik Moharos crew, Krizsák Jani. Valami hódmezői látogatás után mi sem hagyhattuk kihasználatlanul azt a szép nagy füves területet, de ott már a munkatársam volt Viktor és Lipi is ha jól emlékszem és miért ne emlékeznék jól???
Nike : Hát szerintem megvan az egész videón, úgyhogy visszanézhetjük bármikor. Nekem Mészi megnyilvánulásai tetszettek ott, leginkább amikor csákánnyal osztotta az észt a hűtőkön.
Szabó Laci : Mészi mindenképp meghatározta az épp aktuális kis csapat hangulatát, ami néha üvöltős sírós rekeszizom görcsöt okozós vinnyogásba torkollott.
Nike : Időnként nagyon feltudsz idegesiteni a csökönyösségeddel amit mára nagyon viccesnek találok ha mint kivülálló nézem a jeleneteket. Mikor a Bakó vagy a Králik is tök ideges miattad az szokott vicces dolgokat szülni, Te meg a szokásos tök nyugodt stilusodban leszarod az egészet és azt csinálsz amit te akarsz mert nem érdekel mások véleménye. Annyira nyugodt vagy, hogy mikor elesel akkor is azt látni hogy jajj ne máá megint... Ezt mostanában a Benivel szoktam nézni a gs-ben és megszakadunk a nevetéstöl
Szabó Laci : Naja, a Králik!!! Hát az túlzás, hogy fel tud idegesíteni de néha nem értünk 1et ez igaz....és akkor eljátszom hogy megsértett vagy hogy mennyire szararc de ez persze nem nagyon tart tovább 5-7percnél, mert lassan Őt is ismerem vagy 10 éve és szerintem jógyerek pár negativ tulajdonságot leszámitva.....amit megtanul az ember kezelni(legalábbis én azt hiszem megtanultam az évek során)kevés dolog tud felidegesíteni igazán, szerintem kevés olyan dolog van ami megéri a stresszt meg a nyugtalanságot, ezért nem is foglalkozom ezekkel próbálok nyugodtan higadtan gonolkodni.... bár néha a rossz utat választom! Ugye Dani nem a nagy rácsos kapun kellett volna kimenni?!?! Az esésekkel kapcsolatban pedig azért vagyok olyan amilyen, mert az egy csomó energiát felemészt, lecsúszol az íven fel kell állni megint bicóra föl, feljutni a dropasztalra.... Macerás. Mennyivel egyszerűbb beleérkezni egy zsíír trükkbe!!Nem??
Nike : Az igaz. Pl. egy láblekvár orrtutkálás hátsócsóvába.
Szabó Laci : Jaja, igzektli!
Nike : Téged soha sem lehet látni olyan versenyeken, rendezvényeken amik agyon vannak futtatva és arról szólnak, hogy milyen ügyesek vagyunk, hogy megcsináltunk egy ilyen szép nagy valamit ami nem a bmx-ről szól hanem a pénzröl és az önpromóról. Miért?
Szabó Laci :Versenyek kényes téma, ill. az lehet ha valakinek fontosak!!!!Nekem kevésbé!!! Többet adok a Beni vagy a Králik véleményére mint (és most mindenkitől elnézést kérek,vagy inkább nem is!!) pár oldschool bicóséra vagy 1 magazin főszerkesztőéjére akiket felkérnek pontozni és szerintem simán összekevernek 1 icepick bongot vagy 1 crankflippet 1 hibával!!Akiket nem akarok bántani de nem ez a dolgok rendje (SZERINTEM!)!persze nem részrehajló, független zsűrit nem könnyű toborozni!
Nike : De én most nem a zsűrire gondolok mert ez nem csak itt szokott probléma lenni. Hanem az ilyen versenyek és az ezekre elköltött milliók amiből már 3-4 pályát fel lehetett volna épiteni.
Szabó Laci : Az a legfőbb probléma(SZERINTEM), hogy az Offline monopol(ez a helyes szó?)helyzetben van!
És ugye ezeknek a rendezvényeknek a 99%-át ők bonyolítják le, több kevesebb sikerrel... amig nem lesz vetélytárs addig azt csinálnak amit akarnak. Az nagyon klassz hogy igérnek fűt fát attól nekünk nem lesz jobb és most csak a bmxesek nevében ill. csak a saját nevemben beszélhetek, mert valóban az évek alatt elköltött pénzből igencsak fullos pályát lehetett volna építeni, építettni...Amin le lehet bonyolítani mindenféle versenyt de ők talán a szükséges rossz!!És mi különben sem látjuk a fától az erdőt(Godzilla)szóval mi nem vagyunk kompetensek ebben a témában...
Nike : Én nem konkrétan rájuk gondoltam hanem mint jelenség és van más is aki ilyeneket csinál, mármint giga mega mármár MAMMUT rendezvényt
Szabó Laci : Orci, Orczi, Orcy, Orczy(nem tudom melyik helyes..)Az talán egy reklám neki vagy valakinek talán a Mammutnak, már ha erre gondolsz nem ismerem nem tudom hogy Ő hangoztatja e hogy tőle mennyire lesz jobb nekünk, de a mi szemünkben az is csak kidobott pénz neki viszont valami más amibe szintén nem láthatunk bele!!!
Nike : Ejnye ejnye félünk a retorzióktól. Én nem cenzurázom az írást felteszem egy az egyben nincs senki aki megmondja nekem, hogy mi illik bele az oldal imidzsébe úgyhogy szívesen hangot adok bármilyen gondolatnak. Most hogy te WTP szponzorált lettél sokkal könyebb lett az életed ?
Szabó Laci : 2kilóval kb....De maradjunk annyiban, hogy az OG bike shop adott pár WTP cuccot! (MARCI,FRIDAY dánke zer!!!!!)
Nike : Te merre felé szeretsz bicózni mármint utca, park, mocsok mi az amit igazán szeretsz?Amig ezen gondolkodsz addik keresek valami reggelit igaz már fél 3 van
Szabó Laci : Leginkább parkban, aztán meg elstreetelek a dirtig!streetelni kevésbé szeretek talán a helyek
mennyisége és minősége miatt, nekem rémálom ha macskakövön vagy cicakavicson kell nekitekerni valaminek túl igényes vagyok ilyen téren, a dört meg jöhet !Ha jó!(SZERINTEM)
Nike : Hát visszatértem egy húslevessel és egy nagytányér brassóival.
Szabó Laci : Hmm lehet én is szerzek egy kis vargabélest...Sőt,addig kreálj egy kérdést!
Nike : Az idei VB Prágában lesz idén elindulsz ott ?
Szabó Laci : Nem tudom, nem hiszem....
Nike : De remélem ott a helyem a kocsidban ami kirepít Prágába, 4 peg és 17 kiló a bicóm
Szabó Laci : Jaja, ha idejében leadod a foglalást!
Nike : Hát már leadtam te!!!!
Szabó Laci : Smst kell küldened a 06 90 2347653 es számra, (hármat) és akkor lép életbe a helyfoglalás a Králik máá leadta
Nike : OK! Akkor máris küldöm az sms-eket. Miért nem olvasni rólad sehol interjút?
Szabó Laci : Mert ebben biztam hogy majd te felkérsz és én gondolkodás nélkül belemegyek (neked tartogattam magam!) Senki sem akart annyit fizetni mint Te....és ugye mindannyian pénzből és tornazsákokból élünk.Mármint, hogy a pénzt a tornazsákokban tartjuk!!!!
Nike : És pont most verik le Szadó Alex sapkáját 10szer.
Szabó Laci : Nameg a kilincs..
Nike : És Növényi Norbert(Norbea) miniszoknyában belibben de jo kis műsor volt(Bolondóra)
Szabó Laci : Amikor késtem a suliból minig úgy nyitottam be a terembe
Nike : Hát most kár, hogy nem látsz. Elképzeltelek így és a kaja kijött a számból, olyan kellemesen kuncogtam a sztorin. Olvasgattad a BMXmag fórumában a Skateplaza topicot mi a véleményed a dologról?
Szabó Laci : Bele bele olvastam sőt még hozzá is szóltam néha, pedig nem nagyon szoktam fórumokba irkálni,
de ez a téma érdekelt. Okéé láttam a padot a Special hangárból de én még mindig túl szkeptikus vagyok ezzel a sráccal és a szupi endzsi progival kapcsolatban....de, hogy Lukács komámat idézzem "készüljön el,legyen zsíír és ott fogunk állni az első sorban hogy befizethessük a belépőt" asszem mondott valami ilyesmit nemrég. De sajnos túl sok ilyen próbálkozást túl kellet vészeljünk a görzi szűkös keretein belül...De az utóbbi 2 évben szerencsére a Godspeed sokat segített, főleg télen!!!! A remény hal meg utoljára...
Nike : Egyik kedvenc kérdésem: szövetség?
Szabó Laci : Nem tudom milyen volt amig "volt" igy nem tudom mennyivel lenne jobb, de biztos jobb lenne...!
Sinko suxx
Nike : Legdurvább sérülésed? Kis pikáns kórházi sztori?
Szabó Laci : Párszor össze vartak de semmi komoly, néhány boka zúzódás amik még kivontak a forgalomból pár hónapra, kétszer le kellett szívni a térdemből valami undorító folyadékot és a fogam is kétszer letört(persze ugyanaz mindkétszer)
Nike : Loptál-e már gipszet kórházból amikor egy nagyon jó barátod lábád gipszelték?
Szabó Laci : Igen 2 csomaggal.
Nike : Ennyi? Gondoltam kifejted a sztorit teljesen.
Szabó Laci : Ááá nem hinném hogy ez olyan érdekes lenne és az a sztori inkább szól rólad mint rólam ....És ugye most rólam kellene, hogy szóljon ez az interjú vagymi.
Nike : Egyszer egy barátomat gipszelték a kórházban én meg gondoltam mennyire fog örülni annak ha lopok gipszet mert hátha nem lesz jó amit a doki csinál neki és akkor majd én begipszelem rendesen a lábát szegény gyerekek, mert én ilyen önzetlen és jó fej vagyok. Ez lett voln a ahelyes válasz Teeeee!
Szabó Laci : Upsz, boccs!
Nike : De köszi a gipszelést azota semmi gond a bokámmal.
Szabó Laci : Szakképzett vagyok!
Nike : Idén mik azok a versenyek, helyszinek ahova mindenféleképpen el akarsz menni béemixszezni?
Szabó Laci : Prága VB, jászberény OB, Hódmező OB, meg Berlinbe is kinéznék..
Nike : Mi volt veled tegnap a Gs-ben?
Szabó Laci : Szarul voltam de a vápé bejött,szivacs az első lépés.Ma baszki kimentem görzébe felvettem a védőim mentem 1 kört azt leszakadt az ég...
Nike : Hogy tetszik a pálya a "felújitás" után?
Szabó Laci : Semmi különös, legalább tapad!
Nike : Mikor láthatom már tölled a vp-t és a szaltót mókadobozon vagy mocsokban ?
Szabó Laci : Hááát jólenne az idén legalább az 1iket kigyurni faszára, de rajta leszek az ügyön...
Nike : Idénre mik szerepelnek a megtanulandó trükkök között ezeken kívül?
Szabó Laci : Ez a kettö a fő fő de ebből is inkább a vápéé!!a többi majd "útközben" kialakul.
Nike : Hát köszi az interjút! Zárszónak valakinek valami okosat üzensz a végére?
Szabó Laci : Ide most köszöneteket vagy mit kell??
Nike : Akármit amit akarsz.
Szabó Laci : Kéne egy dvd író, egy nagyobb vinyó, 125000ft, 72 titán küllő, egy új ülés...
thx

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

Nagy Zsolt hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."