BMX freestyle EB kvóta

Kialakult egy „kis” felháborodás a BMX Európa-bajnokságra való nevezéssel kapcsolatban.

Ennek próbáltam után járni a szövetséget megkérdezve. És akkor lássuk a számokkal alátámasztható tényeket.

2021.11.12-14 között kerül megrendezésre a BMX freestyle Európa-bajnokság, amire Magyarország 2 versenyzőt nevezhet.

https://www.uec.ch/en/event/161/2021-uec-bmx-freestyle-park-european-championships

Itt megtekinthető a teljes versenykiírás

https://www.uec.ch/resources/2021%20Events/bmx%20freestyle/2021_UEC_Freestyle_Park_Technical_Guide.pdf

A 3.oldalon olvasható ez

”Selection procedure before the first deadline:

Every European federation can register two riders in each category before the first registration deadline. This means a federation can register a maximum of 2 Men Elite and 2 Women Elite riders for each category.

Selection procedure before the second deadline:

When spots are still available, the highest ranked nations will have an opportunity to take an extra available spot in each category. Starting with the highest ranked nation, a nation has the chance to take another spot until the total spots of 30 are taken, each country have a maximum of 3 quota.”

„Kiválasztási eljárás az első határidő előtt:

Minden európai szövetség két versenyzőt nevezhet minden kategóriában az első nevezési határidő előtt. Ez azt jelenti, hogy egy szövetség minden kategóriában legfeljebb 2 férfi elit és 2 női elit versenyzőt regisztrálhat.

Kiválasztási eljárás a második határidő előtt:

Ha még szabad helyek vannak, a legmagasabb helyezést elért nemzetek lehetőséget kapnak arra, hogy minden kategóriában egy extra helyet szerezzenek. A legmagasabb helyezést elért nemzettől kezdve egy nemzetnek esélye van egy újabb helyet elfoglalni mindaddig, amíg az összesített 30 helyet el nem érik, minden országnak maximum 3 kvótája van.”

Vagyis minden ország 2 versenyzőt nevezhet a férfi és a női kategóriában, ha van még hely, akkor max. 3 versenyzőt 12. oldalon található az országok listája.

Ezzel szemben a Magyar Kerékpáros Szövetség, egyedül Krausz Kristófot nevezte.

Szögezzük le, hogy Krausz Kristóf maximálisan megérdemli, hogy kint legyen az EB-n. A gond, hogy ha ott a lehetőség még egy (2) versenyzőt nevezni, és egy forintba sem kerül, akkor miért nem lett nevezve még egy hazai versenyző, hogy esélyt adjunk neki egy ilyen világversenyen részt venni. (felételezem, sőt majdhogynem 100% hogy az MKSZ nem fizeti ki a kiutazás teljes költségét, már ha fizet egyetlen forintot is.)

Tegnap és ma is kerestem az MKSZ-t telefonon Vizer Barnabás főtitkárt 5x, Vásros Viktória alelnököt 3x hívtam. Ma délben sikerült beszélnem Város Viktoriával, és a miértre kaptam egy „hivatalos” választ a kérdésemre.

”Kevés idő volt a nevezésre, illetve a válogató verseny hiánya miatt nem tudtak igazságosan dönteni.”

BLA BLA BLA BULSHIT

 

Ez a hivatalos levél ment ki az egyesületeknek.

 

Tisztelt Egyesületi vezetők! Kedves Sportolók!

Tájékoztatni szeretnélek Titeket a 2021-ez UEC Freestyle Park Európa Bajnokság kapcsán. 

Az elmúlt héten egyhangú döntést született a versenyen való részvételéről Magyarországnak és egyben a delegált személyt illetően is. A regisztrációhoz és vízum ügyintézéshez rendkívül rövid idő volt adva és ehhez képest nagyon sok mindent kértek. Versenyt futva az idővel sikerült minden kérést megfelelően teljesítenünk, elfogadták a regisztrációnkat és a versenyzőnk személyét is. A Szövetség döntése szerint 2021-ben Krausz Kristóf képviseli az országot. Döntésünk többrétű és komplex mérlegelés alapján zajlott. 

Kristófnak születtek erre az évre a legkiemelkedőbb eredményei. U17-es Bajnok lett a FISE Xperience-n. Megnyert az E-FISE Juniort És számos egyéb kiváló eredményt tudhat magáénak. Ismerjük a teljes éves felkészülését. Ami olyan részleteket is magában foglal például, hogy nyugodtan állunk a dopping és egyéb vizsgálatok elé. 

Mivel erre az évre nem hirdettünk válogatott keretet, hivatalosan nem állt fel rangsor a versenyzők között. A Szövetség úgy döntött ameddig ez nem történik meg, addig egyforma esélyt és lehetőséget biztosít annak a 8 embernek, akik jelenleg a legesélyesebbek a válogatottságra, amelett, hogy elkezdtük figyelemmel kísérni a felkészülésüket és a versenyzési moráljukat.  Többen is kifejezték közülük a versenyzési szándékukat is és többen is közülük nagyon szépen teljesítettek az elmúlt időszakban. Viszont mivel nem került meghatározásra most még rangsor, és nem volt lehetőségünk mindannyiuknak biztosítani a nevezési lehetőséget, ahhoz hogy közülük bárki kiemelhető legyen szükség lett volna kifejezetten erre az indulásra egy válogatóra. Viszont az UEC az összes papír benyújtására mindösszesen két munkanapot biztosított, így ez lehetetlen lett volna. A regisztrációs felületet múlthét pénteken nyitották meg, a vízum ügyintézéséhez szükséges dokumentumok leadási határideje 25-én hétfőn lejárt.  Így sajnos esélyünk nem volt ezt megcsinálni. Enélkül nem lett volna korrekt bárkit is kiemelni a többiekkel szemben. 

Kristóf teljesen más kört zár, mint a válogatottságra esélyes többi versenyző, Őt ettől teljesen függetlenül tudjuk kezelni, így Ő kiválasztható volt az előbb említett válogató nélkül is.  Korából adódóan is és az elért eredményei alapján is. Míg a többiek lehetőségeit, hogy a rangsorban hol áll erősen befolyásolta az is, hogy kinek volt anyagi lehetősége versenyezni. Ez alapján kiválasztani nem lett volna tisztességes a hasonló szinten lévő csapattársai közül, akiknek nem adattak meg ezek a lehetőségek. 

Hamarosan elkészül és még idén kihirdetésre kerülnek a válogatási elvek és a válogatottsági feltételek. A válogatókat jövő év elején megtartjuk és a 2022-es versenyszezont időben meg tudjuk kezdeni csapatként a frissen felállt válogatottal. Célunk, hogy mindegyik érintett sportoló ehhez is és addig is egyforma esélyeket kapjon. 

Bármi kérdésetek van, keressetek minket. 

Szép napot Nektek,

Város Viktória 

MKSZ szakmai alelnök 

 

BLA BLA BLA BULSHIT

 

Ha engem kérdeztek volna, akkor és az UCI világranglista alapján küldeném a versenyzőket, vagy az Országos Bajnokság végeredménye alapján. Az OB eléggé nevezhető válogatónak, szerintem. Illetve az UCI világranglista sem elhanyagolható tényező, ha sorba kellene állítani a versenyzőket.
Mellékesen jegyzem meg, hogy az UCI világranglistával is vannak gondok, mivel egy augusztus 8.-i verseny eredményei a mai napig nincsenek fent, ahol a hazai versenyzőknek ennyi pont jár.
Krausz Kristóf 5. hely (70 pont)
Újváry Zoltán 6. hely  (50 pont)
Szepesi Tibor 10. hely  (10 pont)

Mondjuk én tuti, naponta hívogatnám az UCI-t meg irogatnék nekik leveleket, hogy halihó, hol a t***es m*****s t*****urt g***e vannak azok a k*****tt pontok? De nem vagyok én MKSZ.
Van egy hazai szövetség, ami nem képviseli a hazai versenyzőket a nemzetközi szövetségnél???  Kutya kötelessége ez is, ha kell akkor, hajnali 3-kor hívja fel akit kell, és üvöltsön vele, hogy végezze el a dolgát a munkáját. Én versenyzőként nem hagynám az MKSZ-t egy napig sem pihenni, amíg el nem intézi ezt, ez is a dolguk, ez is a kötelességük. Ha nem, akkor ott nagyon nagy baj van. És ha megkapnánk a pontokat, akkor a mostani fantasztikus 14. helyről 2-3 hellyel előrébb kerülhetnénk. Pl egy VB esetében ez a 2-3 hely azt is jelentheti, hogy 1 vagy 2 versenyzőt tudnánk küldeni. Már nem felejtenek el megint versenyzőt nevezni a BMX VB-re mint ahogyan idén.

Na de visszatérve az EB-re, egy forintba sem került volna plusz egy nevet beírni és mellé egy tartalékot, ha esetleg felszabadul egy hely. Én kb.15 perc alatt, elintéztem volna.
Telefonon felhívom a UCI világranglista legjobb magyar versenyzőjét:

- Szia Uram, EB érdekel? SOS kell a válasz, az UCI balfaszkodik, későn küldték a nevezést. Ha nevezünk, tudod vállalni? Pénzt nem tudunk adni, de minden papírmunkát intézünk. Igen/Nem

- Csaó span, most így hírtelen nem tudom ez nagyon gyorsan jött.
- Nem izélj már tesó, kapsz egy órát, addigra kell a tuti válasz, addig hívom a listában utánad lévőt, mert ha van lehetőség, akkor menjen valaki.
- De én…
- Semmi de, 1 óra múlva hívlak addig találd ki. Kis pénz kis foci, na csumi.

És máris hívom a következőt.

Vagy a legrosszabb esetben felhív, engem Város Viktória, hogy régebb óta vagy a BMX-ben mint ahány éves vagyok, ez a helyzet, gyorsan kell a döntés szerinted, mi legyen.  
Hát szerintem, ha kiharcoljuk a 2 kvótát, akkor küldjünk 2 versenyzőt, UCI pontok alapján válasszatok, hiszen az UCI pontok alapján kaptuk a kvótát is.

Természetesen ennek sem lesznek következményei, mint ahogyan a  VB-re való nevezés elbaszásnak sem volt. Nagyon sajnálom azt, aki az MKSZ újbóli balfaszkodása miatt nem tud kijutni az EB-re, holott megérdemelné. Vagy kiáltok teljes mellszélességgel a versenyzők mellett, vagy hagyjtok a francba az egészet, mert ennek így nem sok értelme van. Mert, ez így még mindig csak egy, aktalologató bürokratikus gittegylet. 


És a legvégén természetesen gratulálok Krausz Kristófnak, hogy ott lehet ezen a versenyen, fantasztikus szezon van mögötte.
Teljességgel megérdemelte.
És a legfontosabb VEGYTÉK FEL AZ ÖSSZES MENETEDET NEKEM!!!!!!!!

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."