2020-as ride.hu versenynaptárba kerülés feltételei

Kategóriák

Junior – 15. életévét be nem töltött személy indulhat az adott évben. Vagyis aki abban az adott évben tölti be a 15. életévét, az már nem indulhat junior kategóriában. 
Eddig az volt a szabály, hogy az indulhat junior kategóriában, aki a verseny napján nincs még 14 éves. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) BMX szakágának vezetőjével folytatott beszélgetések során pár apró szabály és szabálymódosítás szóba került és elmondta, hogy ők miért ezt a rendszert használják és teljesen logikus volt miért jobb az, mint amit eddig mi használtunk.  Vagyis az eddigi rendszerben a junior versenyző az évet elkezdi junior kategóriában és amint betölti, a 14-et már amatőrben kell indulnia ezzel év közben két kategóriában, indul és két külön helyen gyűjti a pontokat (születésnapjáig juniorban, utána amatőrben, vagy profiban)
Az új rendszerben, ha az adott évben töltöd be 15-öt (ebben az esetben 2020-ban) akkor már juniorban nem indulhatsz, helyette amatőrben vagy profiban kell indulnod.  EZT ELLENŐRIZNI MINDEN ESETBEN A VERSENYSZERVEZŐNEK KELL!!! 

Amatőr– nincs változás, nincs életkor megkötés (nyílt kategória bárki indulhat mindegy mennyidős, te döntöd el, hogy a tudásod alapján melyik kategóriába tartozol) 

Profi – nincs változás (nyílt kategória bárki indulhat itt, te döntöd el, hogy a tudásod alapján melyik kategóriába tartozol) hivatalos MKSZ verseny esetén ebben a kategóriában csak Licences (igazolt) versenyzők indulhatnak. Ennek szellemében próbáljuk megszokni, hogy aki elmúlt 15 és van licence, minden versenyen próbáljon meg ebben a kategóriában indulni. (nem csak az OB vagy kupafutamok esetében, hanem minden versenynél)

Mivel nincs rengeteg verseny és versenyző így nincsenek külön szedve a szakágak, így ide a park, dirt, street, minifélcső versenyek tartoznak.
Ezek a kategóriák a kötelező kategóriák, (hogy a szervezők melyik kategóriákat akarják megrendezni az a szervezők döntése) de csak azt kell megrendezni, megtartani, amire van megfelelő számú induló (minimum 4 fő) Vagyis ha akarsz csak juniort vagy csak profit az is lehet, de rendezhetsz juniort és amatőrt is. Bármelyik vagy mindegyik kategória megrendezhető. Ezen felül a szervezők olyan kategóriákat szerveznek, amilyet csak akarnak, de a ride.hu bajnokságban csak junior, amatőr, profi kategóriájú versenyek eredményei kerülnek összesítésre.
A pontok így alakulnak:

1. hely 25 pont
2. hely 18 pont
3. hely 15 pont
4. hely 12 pont
5. hely 10 pont
6. hely 8 pont
7. hely 6 pont
8. hely 4 pont
9. hely 2 pont
10. hely 1 pont

Ezek az alappontok. Minden versenynek van egy szorzója a sima versenynek 1x szorzó, vagyis itt a pontok nem változnak, de nagyobb versenyeken, mint pl az Országos Bajnokság, OSG, Chill And Ride, WUG, FISE,  a szorzók változhatnak pl 2-es vagy 3-as szorzóval számítanak a pontok. Hogy melyik verseny milyen szorzóval szerepel azt mindig a verseny előtt közölve lesz.

 

A versenynaptárba kerülés feltételei:

  • Küld el a pontos dátumot (lehetőleg ne egy héttel a verseny előtt) Lehetőleg figyeljetek más versenyszervezőkre és ne szervezzetek ugyanarra a napra két versenyt.
  • Csak olyan verseny szerepelhet a naptárban, aminek a helyszíne szerepel az oldalon a HELYEK menüpontban (ha nincs még fent akkor küld el a pontos helyet és pár képet a pályáról és felteszem)
  • Legyen a versenynek valami hivatalos oldala, hogy ez egy weboldal, vagy egy sima FB esemény az mindegy, csak legyen valami ahol a versenyzők, érdeklődők megtudják a pontos infókat, és ha esetleg kérdésük lenne bármivel kapcsolatban, akkor legyen, aki arra válaszolni tud. Természetesen ezt a linket is küld el. Logó, flyer, beharangozó videó stb., bármi jöhet amivel a versenyedet reklámozni szeretnéd.
  • A verseny után, ha írsz beszámolót, vagy készül a versenyről fotó, videó, küld el és kikerül az oldalra az is.
  • A LEGFONTOSABB, tényleg ez a LEGFONTOSABB!!!
    A verseny után a lehető leghamarabb kerüljön fel MINDEN INDULÓneve és a dobogósok fényképe a hivatalos oldalra. Nem csak az első három, nem csak a döntősök, minden induló kerüljön fel.  Nem egy fénykép, egy papírról, amire olvashatatlanul fel van írva pár név, hanem begépelve rendesen a versenyző neve (Nem becenév, nem álnév, hanem a versenyző neve, ami a személyi igazolványában szerepel. Tomi, Zoli, Gabi helyett Tamás, Zoltán, Gábor)Ezt a linket küld el nekem, nem FB-n nem SMS-ben, nem levélben, hanem az oldal hivatalos email címére:
    ride.hu@gmail.com
    Nincs olyan, hogy nem készül kép a dobogósokról.
    Nincs olyan, hogy nincs meg MINDEN INDULÓhelyezése. És nem csak a döntősök, hanem MINDEN INDULÓ!!!!!
  • Senkitől semmilyen kifogást nem tudok elfogadni, ha ezek közül bármi hiányzik!!! Ha megtámadnak az ufók, ha esik az eső, ha egy szarvasmarha csorda rohanja le a verseny helyszínét, ha kijönnek a rendőrök és letartoztatnak, akkor sem. Ha felkerültél a naptárba akkor ezeknek a dolgoknak teljesülnie kell mindig minden esetben. Nincs kivétel.

Ha ezek közül bármi nem teljesül akkor a verseny a következő évben nem kerülhet fel a versenynaptárba.

Ride.hu versenynaptárért felelős kommunikációs osztály.

 

Nincs hozzászólás.

bezár

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Polyák András hozzászólt ehhez :

2020-as Ride.hu bajnokság állása 1. forduló - "..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Velosophie - Miniramp project - "Jóflash jó ez a stílusa a..."

hozzászólt ehhez :

A véleményem ez! - A váci skatepark - "A váci "skate..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Én arra gondoltam hirtelen, ho..."

Tóháti Róbert bio hozzászólt ehhez :

Kivel ne rovatunk......... - "Nyugi Nike, lehet akciós volt ..."

hozzászólt ehhez :

Dunántúli Extrém Sport Bajnokság - Tapolca - "Várunk min..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Ez sajnos s..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

NIKE hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "..."

hozzászólt ehhez :

Ride.hu bajnokság 2014 tervezett változások - "Az ötlet j..."